Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani

Pogosta vprašanja


Kako poteka geodetski postopek ureditve meje?

Po pridobitvi številke parcelne številke in katastrske občine s strani lastnika, geodetsko podjetje naroči arhivske podatke na pristojni geodetski upravi. Po pridobitvi podatkov se opravi predhodna terenska meritev, če je to potrebno. Nato se s stranko dogovorimo za termin mejne obravnave, na katero se pisno povabi tudi vse mejaše, ki so stranke v postopku. Na mejni obravnavi geodet pokaže predlagano mejo (katastrska meja). Če se kateri od mejašev s predlagano mejo ne strinja, mora pokazati svojo mejo, drugače se smatra, da se s predlagano mejo strinja. Geodet na mejni obravnavi vodi zapisnik, v katerega se zapišejo vse pripombe strank v postopku (strinjanje ali nestrinjanje s predlagano mejo). Po mejni obravnavi se izdela elaborat evidentiranja urejene meje, katerega se pošlje na geodetsko upravo.


Kako začeti geodetski postopek?

Pred samim začetkom postopka se je potrebno dogovoriti katero geodetsko storitev potrebujete. Za samo naročilo potrebujemo številko parcele in katastrsko občino.


Solastnika bi si razdelila parcelo. Ali se morava oba strinjati s parcelacijo?

Da. Vsi solastniki parcele, ki se deli, se morajo strinjati s parcelacijo in samim potekom parcelacije v naravi.


Kako do hišne številke?

Hišno številko pridobite z vrisom hiše v zemljiški kataster in vpisom stavbe v kataster stavb. Geodetski postopek se imenuje določitev zemljišča pod stavbo, končan pa je v roku 14 dni od dneva naročila stranke.


 

Imate vprašanje glede naših storitev?

Izpolnite spodnji obrazec ali si oglejte rubriko Pogosta vprašanja in odgovori. Tukaj

Vprašajte nas:

Vnesite kontaktne podatke in poklicali Vas bomo v roku 24-ih ur.