Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani

Vpis stavbe v kataster stavb

Zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb lahko vloži investitor gradnje, lastnik parcele, na kateri stoji stavba ali je z njo povezana, imetnik stavbne pravice, lastnik stavbe ali dela stavbe, uporabnik stavbe ali dela stavbe ali upravnik stavbe.

Investitor gradnje mora najpozneje v 30 dneh po izvedbi vseh zaključnih gradbenih del na Geodetsko upravo vložiti zahtevo za vpis. Če se stavba začne uporabljati že pred tem, mora zahtevo vložiti ob začetku uporabe stavbe oz. pred prvo prijavo stalnega prebivališča ali sedeža pravne osebe v stavbi.

Geodetsko podjetje izdela elaborat, katerega sestavni del je tudi vprašalnik, ki se nanaša na podatke Registra nepremičnin. V postopku izdelave elaborata geodetsko podjetje opravi obravnavo, na kateri lastniku stavbe oz. lastnikom vsakega posameznega dela stavbe pokaže potek razdelitve delov stavbe s primerjavo poteka v elaboratu in v naravi.

Če v zemljiškem katastru še ni evidentirano zemljišče pod stavbo, mora vlagatelj poleg zahteve za vpis stavbe v kataster stavb vložiti tudi zahtevo za evidentiranje zemljišča pod stavbo. Če stavbi še ni določena hišna številka, mora vlagatelj vložiti tudi zahtevo za določitev hišne številke.

Imate vprašanje glede naših storitev?

Izpolnite spodnji obrazec ali si oglejte rubriko Pogosta vprašanja in odgovori. Tukaj

Vprašajte nas:

Vnesite kontaktne podatke in poklicali Vas bomo v roku 24-ih ur.