GDL | Izjava o zasebnosti

Kontaktni obrazec

Vprašajte nas karkoli

INFORMACIJE O PIŠKOTKIH

O piškotkih

Na spletni strani uporabljamo funkcionalne piškotke, ki so nujni za pravilno tehnično delovanje spletne strani ali tiste, ki so zahtevani za zagotavljanje storitve, ki jo je uporabnik zahteval. Gre za piškotke, ki se namestijo na uporabnikovo napravo brez soglasja, saj spadajo pod izjemo, kot je opredeljeno v 157. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Prav tako uporabljamo piškotke analitične storitve Google Analytics, ki so trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo z namenom analize prometa (šteti obiskovalce, prepoznati brskalnike in čas, ki ga uporabnik preživi na strani, težave pri navigaciji itd.). Ti piškotki nam omogočajo ocenjevanje dosega in privlačnosti naših člankov in obvestil. Vse informacije uporabljamo interno in samo z namenom izboljšanja naše spletne strani, namestitev storitve Google Analytics pa je omejena le na osnovne funkcije. Gre za piškotke, ki se namestijo na vašo napravo le ob veljavni privolitvi, kot je opredeljeno v členu 6(1)(a) Splošne uredbe o zaščiti podatkov.

Ciljni in oglaševalski piškotki

Ti piškotki se uporabljajo za prikazovanje spletnih oglasov, ki vas bodo na podlagi vaših navad pri brskanju verjetno zanimali. Ti piškotki, ki jih uporabljajo naši oglaševalski ponudniki oz. ponudniki vsebine, lahko združujejo podatke, ki so jih zbrali na naši spletni strani, z drugimi podatki, ki so jih zbrali neodvisno v povezavi z dejavnostmi vašega spletnega brskalnika na njihovi mreži spletnih mest.

Analitčni piškotki

Spletna analitika spremlja vedenje uporabnika na spletni strani in preučuje njegove aktivnosti ter aktivnosti različnih uporabnikov na spletni strani ter jih povezuje z določenimi podatki (npr. kdo so obiskovalci spletnega mesta, merjenje vpliva aktivnosti pred nakupom na prodajo itd.). Sem sodijo tudi piškotki za analizo prometa (šteti obiskovalce, prepoznati brskalnike in ključne besede, ki pripeljejo na spletno stran). Stopnja invazivnosti takšnih piškotkov se razlikuje glede na kontekst njihove uporabe.

Nujno potrebni piškotki (ang. strictly necessary cookies)

Ti piškotki so ključnega pomena pri zagotavljanju storitev, ki so na voljo na naši spletni strani, in pri omogočanju določenih funkcionalnosti naše spletne strani. Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotoviti določenih storitev na naši spletni strani.